Logo Buitenlust

Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is een klassieke Chinese geneesmethode die in het westen als aanvulling op de 'gewone' geneeskunde wordt gebruikt. De Wereldgezondheidsorganisatie omschrijft al meer dan 50 aandoeningen die met succes middels acupunctuur kunnen worden behandeld!

 

Het herstellen van de natuurlijke balans

De behandeling van de acupuncturist is erop gericht om de verstoorde 'energiehuishouding' weer in balans te brengen. Die energieën volgen vaste banen, de zogenoemde meridianen. Acupunctuur is niets anders dan het stimuleren of juist remmen van bepaalde energieën door op van tevoren vastgestelde punten kleine naalden in te brengen. Dat voelt als een klein prikje, pijn doet het beslist niet. Acupunctuur is vaak bijzonder geschikt voor het behandelen van hoofdpijn, hooikoorts, menstruatieklachten, lage rugpijn en vele andere indicaties. Ook wordt het aangeraden aan mensen die graag willen stoppen met roken!

 

Meridiaanmeting

Tijdens een meting wordt het totale Meridiaansysteem in kaart gebracht, waardoor het mogelijk is een tekort of teveel aan energie te ontdekken.

 

Acupunctuur & Emoties

Acupunctuur is bij uitstek geschikt om verschillende emoties te behandelen. Een aanvullende behandeling zijn de Bloesem Remedies. Dit is een zeer verfijnde natuurgeneeswijze, gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Met name bij kinderen heeft deze therapie absoluut zijn nut bewezen.

 

Voeding & Dieet

Het dieet dat wij hier in de praktijk reeds een 10-tal jaren gebruiken om af te vallen wordt begeleid door een drietal naaldjes die op speciale plaatsen in uw oor worden gezet. Het dieet is zorgvuldig met een diëtiste uitgebalanceerd.

 

Dry Needling

Met Dry Needling worden spierverhardingen ontspannen door middel van het gericht prikken met een naald binnen de spier. Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Dry Needling werkt direct in op de spieren en is geen 'energie' behandeling zoals acupunctuur.

 

Allergieën de baas

NAET-therapie is een behandelmethode om allergieën van allerlei aard te behandelen. Denk aan huidklachten, longproblematiek (Astma/ Bronchitis), maar ook gedragsproblemen zoals ADHD. Geen naalden, wel spiertest en drukpuntmassage dus KINDVRIENDELIJK.

 

Worden de kosten vergoed?

Behandeling door een acupuncturist die is aangesloten bij de N.V.A. (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) wordt door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt informatie hierover vinden in uw polisvoorwaarden. Wilt u het zeker weten, belt u dan met uw verzekeringsmaatschappij.

 

Kijk ook eens op de website van de NVA